Starterslening

U bent op zoek naar uw eerste woning. Misschien heeft u dan al eens gehoord van de ‘starterslening’. Deze lening is bedoeld voor (u raad het al), starters op de woningmarkt. Met deze lening vergroot u uw maximale hypotheek. Het overbrugt namelijk het verschil tussen het maximale hypotheekbedrag dat u kunt lenen en de aankoopprijs van de woning die u wilt kopen (uiteraard tot een bepaald maximum).

De lening bestaat uit twee delen: een annuïtaire lening en een combinatielening. Voor beide leningen betaalt u de eerste drie jaar helemaal niets.

De aflossing op uw starterslening ‘betaalt’ u de eerste drie jaar met de combinatielening. De kosten hoeft u niet direct te betalen maar lopen wel op in de vorm van een lening die u na drie jaar moet gaan betalen met rente en aflossing. Op het moment dat u de volledige rente en/of aflossing betaalt, lost u de combinatielening en de starterslening af.

De regels omtrent deze lening kunnen in iedere gemeente verschillen. Wilt u graag weten wat u maximaal kunt lenen? Neem dan contact met ons op!