Uw huis verkopen? terug naar nieuws


Nog niet eerder waren huizen zo duur als nu. Heeft de huizenmarkt de top bereikt door de coronacrisis? De hypotheekrente is weliswaar iets gestegen maar deze is momenteel nog steeds  erg laag. Dit betekent dat mensen die nu een huis kopen, een relatief lage maandlast hebben en veel aflossen. Het is dus erg gunstig om een huis te kopen! De bouw van nieuwe woningen was tijdelijk stilgezet i.v.m. het coronavirus. Het aanbod van woningen staat niet in verhouding tot de vraag en de verwachting is dat dit voorlopig zo blijft. Beleggers kopen woningen om te investering en dit is voor de starters keiharde concurrentie. Kortom, het is momenteel erg interessant om uw woning te verkopen!

De Heeren van Goede Huizen

Hypotheekjager werkt met topmakelaars uit de omgeving: De Heeren van Goede Huizen. Deze creatieve, proactieve woningmariketeers weten uw woning als geen ander goed in de markt te zetten. Met de nodige kennis, ervaring en een onuitputtelijke bron enthousiasme zijn zij de expert ter zake als het op de verkoop van uw woning aankomt. Pijlsnel uw woning verkopen doet u natuurlijk niet alleen maar samen met iemand die van wanten weet!

Wat doen de huizenprijzen in 2020 volgens grootbanken?

Naast onze eigen verwachtingen is het goed om ook te kijken naar de verwachtingen van andere experts. Zo kunnen we controleren of we op een lijn liggen.

Rabobank verwacht een stijging van de gemiddelde huizenprijs van zo’n 3,5%. Voor de crisis hield de bank nog een gemiddelde aan van 5,5%. De verwachting is dus iets naar beneden bijgesteld.

De ABN Amro verwacht dat de gemiddelde prijs meer stijgt. Ze verwachten dat deze met 4,4% zal stijgen in 2020.

Nieuwbouw

Het is de bedoeling dat er zeker tot 2025, 75.000 nieuwe woningen per jaar worden gebouwd volgens de Nationale Woonagenda van de rijksoverheid. De oplevering van nieuwbouwhuizen blijft behoorlijk achter door de maatregelen die zijn genomen tijdens de stikstof crisis. Er is meer vraag naar bestaande woningen en we verwachten dus niet dat uw huis op korte termijn minder waard zal worden. Let op: dit is onze prognose, hier zijn geen zekerheden aan verbonden!

Wilt u graag uw woning verkopen en/of verhuizen? Neem contact met ons op.